SamenWIJS

Ondersteuning ouders en jeugd

Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht bij de school van jouw kind of bij het ouder- en jeugdsteunpunt SamenWIJS. Ieder samenwerkingsverband heeft een ouder- en jeugdsteunpunt. Het is er om jou als ouder te helpen en werkt onafhankelijk.

Ga snel naar

Passend onderwijs

Passende school vinden

Ondersteuning op school

Samenwerken met school

Informatie delen

Wat houdt het in?

Informeren

Op onze website vindt u informatie over passend onderwijs. Wellicht kunt u daar een antwoord vinden op uw vraag. Deze informatie is gericht op u als ouder. Voor uw kind is ook een informatiebrochure

Do you prefer the information about Passend Onderwijs/tailored education in English? Click here

Signaleren

Mist u informatie, heeft u tips of tops? Laat het ons weten: samenwijs@passenderwijs.nl

Meer informatie:

Nederlands – ouderfolder Passenderwijs
Engels / English – parent brochure
Pools / Polski – broszura dla rodziców
Arabisch / Earabiun – kutayib alwalidayn
Tigrinya / ትግሪኛ ናይ ወላዲ ብሮሹር


 

Steunen

Heeft u een vraag of wilt u liever met iemand persoonlijk spreken die mee kan denken over de situatie van uw kind? Dan kunt u:

  • Contact opnemen met één van de coördinatoren van het samenwerkingsverband. Zij weten veel over de werkwijze binnen het samenwerkingsverband en de mogelijkheden in de regio: Je kan hen bereiken via: 0348-412706
  • Contact opnemen met een ervaringsdeskundige ouder van het Netwerk Beter Samen. Deze ouder heeft met zijn eigen kind ervaring met Passend Onderwijs en is opgeleid om andere ouders daarin te ondersteunen. Je kan hen bereiken via SAMENwijs@netwerkbetersamen.nl.

Externe samenwerkingspartners

Wij werken samen met diverse partners die u als ouders ook kunnen ondersteunen. Wij kunnen u naar hen doorverwijzen, maar u kunt ook zelf contact opnemen:

Vertrouwenspersoon

De externe vertrouwenspersoon kan u helpen als u een klacht heeft over ons als samenwerkingsverband. De vertrouwenspersoon kijkt of zij door bemiddeling kan helpen om het probleem op te lossen. Ook kan zij u begeleiden bij het indienen van een klacht.

De externe vertrouwenspersoon voor samenwerkingsverband Passenderwijs is Cissy van Eede. Hieronder stelt zij zichzelf voor:

Mijn naam is Cissy van Eede. Ik ben opgeleid tot orthopedagoog en heb 30 jaar ervaring als onderwijsadviseur bij 1801 (voorheen OnderwijsAdvies). Mijn specialisaties zijn gedrag (sociaal-emotionele ontwikkeling), coaching (van leraren) en hoogbegaafdheid. Ik ben beeldcoach, begeleid leerkrachten van ‘moeilijke groepen’ en coach hen in de omgang met leerlingen. Naast begeleiding op de werkvloer geef ik geregeld trainingen op het gebied van gedrag (bijvoorbeeld: de Kanjertraining, De Vreedzame School, PBS) en verzorg ik met een collega de opleiding (hoog-)begaafdheid en excellentie. Als ervaren coach ben ik gewend te luisteren en te analyseren welke behoeften er spelen. Ik ben empathisch en betrokken, ga uit van kracht, ben oplossingsgericht en werk graag samen.

 

Ik ben bereikbaar:

  • per mail c.vaneede@1801.nl
    Ik kijk dagelijks naar mijn mail en reageer in principe diezelfde dag.
  • op het volgende telefoonnummer 079 3295607 of 06 81491184
    Mijn telefoon neem ik op als ik daarvoor in de gelegenheid ben (mocht ik niet bereikbaar zijn, dan werkt een korte mailtje het beste).

Onderwijsconsulent

Zij bieden ouders, scholen en samenwerkingsverbanden gratis begeleiding, bemiddeling en advies bij het vinden van geschikt onderwijs voor het kind.

www.onderwijsconsulenten.nl

Onafhankelijke clientondersteuning gemeente

Meedenken bij het organiseren van zorg en ondersteuning. Je kan terecht met vragen over zorg of onderwijs. Ook kan iemand je helpen met contacten met de gemeente, zorginstelling of andere organisatie.

Gemeente Woerden: Onafhankelijke cliëntondersteuning in Woerden – Kwadraad

Gemeente Montfoort: Onafhankelijke ondersteuning – Toptaken (montfoort.nl)

Gemeente Oudewater: Bezwaar en klachten – Stadsteam Oudewater

Gemeente Stichtse Vecht: Home – Onafhankelijke cliëntondersteuning (ocostichtsevecht.nl)

Gemeente Ronde Venen: Onafhankelijke Cliëntondersteuning – Gemeente De Ronde Venen

Netwerk Beter Samen

Een netwerk van ouders, jongeren, ervaringsdeskundigen en professionals met persoonlijke ervaring met zorg en hulpverlening. Hun ervaringsdeskundigheid zetten ze in voor betere en samenhangende ondersteuning voor kinderen, jongeren en gezinnen die hulp of zorg nodig hebben.

www.netwerkbetersamen.nl

Deze teksten zijn (deels) afkomstig uit de brochure ‘Wat is passend onderwijs? Informatie voor basisonderwijs’